Kodeklubben har fått sponset en server av Terrahost AS, som vi kjører 4 Minecraft server på. Disse finner du her: http://kodeklubbensfj.no/2019/10/22/kodeklubbens-minecraft-servere/

Hva er Minecraft?

Minecraft er enkelt fortalt digital Lego. Du styrer spilleren din gjennom en verden bygd opp av blokker. Blokkene kan ødelegges og plasseres. I verdenen lever det forskjellige typer dyr og om natten kommer det monstre. Du kan spille Minecraft på forskjellige måter, de tre mest populære er «survival», «creative» og «adventure». Spillet har blitt et stort fenomen med over syv millioner spillere globalt.

Overlev!

I survival er målet å overleve. Du må bygge deg et hus for å beskytte deg om natta, og du må skaffe deg mat enten ved å lage en åker eller slakte griser, kuer eller kyllinger. Du bør også lage gruver for å finne kull til fakler og jern, gull og diamanter for å lage bedre verktøy og våpen. Når du har kommet langt lager du deg en portal til «The Nether», som på en måte tilsvarer helvetet. Etter at du har utforsket «The Nether» kan du prøve å finne en portal til «The End». I «The End» finner du det som kan omtales som bossen, eller hovedfienden i Minecraft; enderdragen. Når du klarer å drepe enderdragen har du på en måte fullført spillet, men du har likevel ikke vunnet. Når enderdragen er død er det ikke så mye nytt du kan finne i spillet, men det er da du kan starte for alvor å bygge store slott og borger.

Survival er helt klart den mest spilte formen av Minecraft, men den blir nok litt tom etter en stund når du spiller alene. Da er neste trinn at du kobler deg til andre maskiner for å spille flere sammen. Minecraft har et velutbygd system for nettverksspilling som lar deg spille med andre i samme rom, eller mennesker over hele verden via internett.

Vær kreativ!

I creative er målet å være kreativ. Du får uendelig med byggematerialer, og du har ikke liv eller sult som i survival. Det er i creative de fleste av de virkelig store tingene blir bygd. I creative er det ikke bare bygging du gjør, det er også mange som lager «elektriske» maskiner med noe som kalles redstone. Redstone er egentlig tre ting i Minecraft. Først det som kalles Redstone Ore, som er redstone i naturlig form slik du finner det når du graver i jorden i spillet. Når du har funnet en redstoneåre i jorden knuser du den og får redstonepulver som du kan lage ledning av ved å strø det på bakken. Til slutt har du mer avanserte innretninger som styres av og med redstone. Redstone torch, som er en lysende fakkel. Og «repeater» og «pistons», som er forskjellige tekniske komponenter som du kan koble til redstone. Ut fra disse delene har spillere klart å lage alt fra fullt fungerende kalkulatorer til simple men automatiske døråpnere minecraft.

Dra ut på eventyr

Til slutt er det adventure. Der kan du ikke plassere eller ødelegge blokker. Du spiller som oftest på en ferdigbygd verden. Målet med verdenen kan være å komme seg ut av et fengsel, eller finne ut hvor en spesiell ting er. Selve spillmodusen adventure er ganske ny, men det er folk som har laget eventyrverdener helt siden survival kom inn i Minecraft. Når du har bygget en verden i Minecraft kan du nemlig lagre den og dele den med andre. Derfor kan du bygge et univers som blir en utfordring for andre.